muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Consell impulsa la redacció d'un protocol d'intervenció monumental

El text obligarà a adjuntar al projecte un concurs interdisciplinar per aconseguir ajudes

41270

Fins ara el concurs interdisciplinar sols s'ha fet en casos com el Pla Catedral.

La Conselleria de Cultura del Consell impulsa la redacció d'un protocol d'intervenció monumental, l'articulat del qual sortirà del Col·loqui sobre Intervenció en el Patrimoni Monumental que comença demà a La Misericòrdia i que durarà fins dissabte. Com a punt de partida, el protocol es basa en la voluntat de potenciar la conservació preventiva per sobre de la intervenció. Així mateix, també planteja la necessitat d'adjuntar amb el projecte de restauració un concurs interdisciplinar en el qual a part de l'arquitecte, el restaurador, l'arqueòleg, etc., hi hagi informació prou exhaustiva com per garantir el millor treball. Aquest concurs suposarà la redacció d'informes paral·lels al projecte des del punt de vista historicopatrimonial i serà obligatori per a totes aquelles intervencions, ja siguin públiques o privades, que sol·licitin subvenció al Consell.

A hores d'ara aquest tipus de concurs interdisciplinar ja s'ha dut a terme en casos puntuals com ara en el Pla de Catedral i és una pràctica habitual de moltes administracions, segons Joana Maria Palou, directora insular de Cultura i Patrimoni. La resta de l'articulat quedarà sotmès a les directrius que es considerin adients per part dels participants al col·loqui. Hi estan convidats els ajuntaments de Mallorca, les mancomunitats, representants del Govern i entitats relacionades amb la protecció del patrimoni com ara Arca. Entre els ponents destaquen noms com el de Marcel Stefannaggi, cap de programació i valoració del Laboratoire de Recherche des Monuments Historiques de França que, entre d'altres, ha pres part a la restauració de Nôtre Dame o del teatre de l'Òpera.

Eudald Guillaumet, Maria Rosa Manote, sots-directora de les Col·leccions del Museu Nacional d'Art de Catalunya, o Salvador Roig, arquitecte director del Pla Catedral d'Eivissa, són també algunes de les personalitats que hi participaran. L'objecte del col·loqui se centra a exposar les recents experiències que s'han dut a terme en el camp de la intervenció monumental en l'àmbit nacional i internacional i els punts de vista dels diferents professionals que intervenen en la conservació dels monuments. Entre tots ells, Cultura espera que es pugui arribar a un consens que permeti tirar endavant el protocol esmentat. Un text que es desitja que pugui ser d'obligat compliment no només per part de l'administració insular, sinó també per part de la resta d'institucions públiques a l'hora d'atorgar les seves ajudes a la preservació monumental.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris