algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Aranda, Medem i Díaz Yanes, finalistes pels Oscars del 2002

Juana la loca, de Vicente Aranda, Lucía y el sexo, de Julio Medem i Sin noticias de Dios, d'Agustín Díaz Yanes són les tres pel·lícules sobre les quals hauran de votar els membres de l'Acadèmia de Cinema per elegir, el proper 12 de novembre, el film que representarà l'Estat espanyol en els Oscars de Hollywood. Un cop que els membres de l'Acadèmia emetin els seus vots sobre les tres pel·lícules i triïn la que representi Espanya en els Oscars, el film haurà de passar pel sedàs de l'Acadèmia de Hollywood per situar-se entre les cinc finalistes en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.

Aquest és el primer any en què l'Acadèmia de Cinema d'Espanya decideix organitzar en dues rondes de votacions fins arribar a decidir quina és la pel·lícula escollida, i ho ha fet "segons assenyalà ahir la presidenta d'aquesta institució, Marisa Paredes, després de donar-se a conèixer les tres finalistes" «per mostrar l'ampli espectre del nostre cinema» i perquè tengui una repercussió en taquilla.

Marisa Paredes negà que el nou sistema de dues rondes tengui res a veure amb les passades polèmiques sobre la transparència en l'elecció de la pel·lícula que representarà Espanya en els Oscars: «Transparència, n'hi ha hagut sempre, ja que les votacions sempre han estat clares».

Com és habitual, l'Acadèmia no ha fet públic el nombre de vots escrutats ni tampoc el nombre de vots que rebé cada una de les pel·lícules guanyadores d'aquesta primera ronda, elegides entre els 75 títols espanyols estrenats entre l'1 de novembre del 2000 i el 31 d'octubre del 2001. Si bé Juana la loca i Lucía y el sexo ja duen temps en cartellera, la pel·lícula Sin noticias de Dios que s'estrenarà comercialment el proper 30 de novembre, ha complert el requisit en haver-se estrenat el passat divendres en un cinema de Talavera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris