lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La beateta passeja triomfal per Palma

Els ministrils actuaren per primera vegada en la tradicional colcada de la santa mallorquina

El seu nom és Maria Pau Mercadal, té 7 anys i ahir fou la protagonista de la cavalcada de la beata, que se celebra cada 20 d'octubre a Palma per commemorar que la santa valldemossina Catalina Thomas residí durant molts anys a la ciutat. La colcada tingué lloc a les set de l'horabaixa i clausurà la diada dedicada a la santa mallorquina, que havia començat amb una missa a Santa Magdalena a les 11 del matí, on Maria Pau acudí acompanyada dels angelets.

Enguany desset carrosses procedents de diversos pobles mallorquins, Binissalem, Llubí, i Sant Joan participaren en la colcada i desfilaren des del passeig de Mallorca fins a la plaça de Sant Nicolau. A mig camí, davant del Teatre Principal, diverses autoritats donaren la benvinguda a la beata: la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; la regidora de Cultura, Maria Antònia Vadell; el batle de Palma, Joan Fageda, i el de Valldemossa, Joan Muntaner, que hi havia estat convidat.

La presidenta fou l'encarregada d'ofrenar un cistell a la beata, que li retornà el regal. A diferència de l'any passat, hi hagué un gran nombre de carrosses i agrupacions de tot Mallorca que oferiren els seus balls a la santa. En total, trenta-tres agrupacions, la majoria escoles de dansa i de ball de bat, i desset carrosses, setze de les quals entraren en el concurs de la més ben guarnida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris