algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El primer lliurament de «Les Illes a la taula» ja és a l'abast del lectors

El col·leccionable s'entrega juntament amb «Diari de Balears»

Avui, juntament amb Diari de Balears i el diari Última Hora, es publica el primer lliurament del col·leccionable Les Illes a la taula, un ambiciós projecte que s'ha gestat durant dos anys i que s'entregarà, a partir del 25 d'octubre, cada dijous amb els dos rotatius. El primer lliurament inclou les tapes del col·leccionable, el fascicle de presentació "on s'explicarà el contingut de l'obra", i la primera de les cinc làmines decoratives reproduïdes en paper d'aquarel·la que inclou la col·lecció.

Les Illes a la taula no és un receptari ni un llibre de cuina, és, tal com el defineix l'equip que l'ha realitzat, «una obra d'amor a la terra» que pretén apropar-nos a una sèrie d'aliments bàsics produïts a les Illes Balears, als seus orígens, història i usos actuals. Així mateix, cada fascicle inclou una recepta bassada en el producte tractat, algunes rescatades del receptari tradicional i d'altres que són una proposta innovadora per experimentar a la cuina.

El col·leccionable Les Illes a la taula consta de 21 fascicles que es dediquen als següents productes bàsics de la gastronomia balear i mediterrània, cercant una varietat en cada un d'ells: el formatge, les ametlles, l'albercoc, les tàperes, les gambes i la llagosta, el meló i la síndria, la tomàtiga, les figues, el vi i el raïm, la llampuga i el gerret, el xot, la taronja, la sobrassada i altres embotits, l'oli, la mel, el moll, el porc, els alls i les cebes, la patata i la vadella.

Cada fascicle està format per texts de Margalida Font i d'Assumpta Gual; fotografies de Miquel Frontera, i il·lustracions en aquarel·la de l'artista Miquel Segura. Un altre aspecte fonamental és el tractament gràfic, atractiu i innovador, que li ha donat l'equip d'art format per Guillem Orell i David Servera, amb la col·laboració de Ramón Giner en l'art final. Finalment, Ada Pascual és la cuinera i la coordinadora de l'equip.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris