muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Liceu reestrena l'òpera «La Fattucchiera», de Viçens Cuyàs

Els propers 26 i 28 d'octubre el Liceu de Barcelona acull la reestrena, en versió concert, de l'òpera La Fattucchiera de Vicenç Cuyàs, estrenada al Teatre Principal de Barcelona el 23 de juliol de l'any 1838. Cuyàs, que nasqué accidentalment a Palma quan la seva família fugia de la guerra de la Indepèndecia el 1816 és un compositor que només estrenà aquesta òpera, malgrat que és autor de moltes altres peces, i fou considerat en la seva època el Bellini català.

En aquesta ocasió, l'òpera es reestrena en versió concert, i hi pren part el mestre Josep Pons, que dirigí la Capella Mallorquina el febrer passat a la Seu, com a director musical. Els intèrprets que donaran vida als seus personatges són Carlos Chausson, Ofèlia Sala, Josep Sempere, Sabrina de Rose, Javier Franco i Montserrat Benet. L'edició de l'òpera, amb llibret de Felice Romani, ha estat a càrrec de Francesc Cortès.

L'obra, dividida en dos actes, es basa en una novel·la molt popular de començament del segle XVIII del vescomte d'Arlincourt, a partir de la qual es crea el llibret de Felice Romani, Ismalia, ossia morte ed Amore. Aquest llibret serví de base per a tres òperes, dues amb aquest mateix nom i la que ara es reestrenarà al Liceu barceloní.

El nus de La Fattucchiera és al voltant d'un triangle amorós amb elements de fetilleria i ultratomba. Oscar, capità de les tropes de Ricard Cor de Lleó, Azila o Argea, amant del capità, i una rica hereva pretesa pel capità i pel trobador Bondello, Ismalia, són els principals personatges entorn dels quals es desenvolupa l'argument.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris