nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Els reis Jaume II i Esclarmunda entren a formar part de la imatgeria popular

El Consell presentà amb gran pompa les figures gegantines de la institució insular

41308

Munar, Vadell i Nadal posen durant la presentació dels nous.

S.A.

El Consell Insular presentà amb un acte del tot espectacular les figures gegantines del primer rei privatiu de Mallorca, Jaume II, i de la seva esposa, Esclarmunda de Foix. L'acte de presentació va ser a càrrec de la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, que per a l'ocasió estigué acompanyada pels vicepresidents Miquel Nadal i Maria Antònia Vadell i la major part dels consellers i directors insulars.

Tot seguit, es projectaren diferents imatges del procés de realització dels gegants, i després es procedí a descobrir les figures mentre el nou grup de ministrils del Consell interpretava La Balanguera. Tot l'esdeveniment es desenvolupà enmig d'una gran foscor envaïda per una espectacular atmosfera de fum artificial darrere de la qual s'amagaven els gegants, darrere dues grans banderes.

Les figures, fetes de fibra de vidre, duen vestits de teles naturals, cotons i sedes. La seva alçada arriba als quatre metres en el cas de Jaume II i als tres vuitanta en el de la reina. Durant la presentació, Munar destacà la importància d'aquestes figures, en les quals s'ajunta la història de dos personatges cabdals i la tradició popular dels gegants, que encara roman molt viva en la nostra cultura. A partir de demà, quan no prenguin part en actes festius, presidiran l'escala de la planta Noble del Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris