muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Rosa Regàs: «La vanitat és sempre el pitjor enemic de l'escriptor»

La guanyadora del premi Planeta presentà la novel·la dels 100 milions

La guanyadora del Premi Planeta, Rosa Regàs, i la finalista, la xilena Marcela Serrano, presentaren les dues novel·les, La canción de Dorotea i Lo que está en el corazón, que els han suposat els 100 i els 25 milions, respectivament. «A mida que un va escrivint es va apropant al que vol dir. Sempre hi ha molt per aprendre. La vanitat és, sens dubte, el pitjor enemic de l'escriptor». Així es pronunciava Regàs, que es va definir com una dona molt lluitadora i també feminista.

«La meva novel·la parla de l'ambivalència dels sentiments: una cosa semblant al que ens passà a tots quan vàrem veure caure les torres bessones, sentírem horror, però també fascinació per les imatges. No puc escriure sobre una cosa que no he viscut o imaginat».

Regàs afegí que «som feminista, però també antiesclavista. El que fa falta en aquesta vida són homes feministes». L'escriptora catalana, que sempre ha escrit en castellà, digué que «la culpa la tenen els que varen ajudar Franco a guanyar i deixaren els col·legis sense la possibilitat d'estudiar català. Jo no escric bé en la meva llengua».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris