nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La companyia Gom Teatre obre la primera edició del Firó de Manacor

Deu grups amateur oferiran espectacles fins passat demà

El firó de Manacor començà ahir la seva primera edició amb la representació de l'obra Prebelàndia de Gom Teatre. Les quatre sales del Teatre de Manacor tornaren a obrir-se després de la Fira celebrada dels dies 9 a 14 per acollir les obres de les companyies i grups de teatre amateur. Fins a 10 obres hi seran representades. Les ofertes són: La senyoreta Julia de Voramar Teatre i Teledeum de Buffons, previstes per a avui; Anomé de la companyia Es Ferreret de Produccions de Ferro, Un lladre a la ciutat de Les 9 en punt, el Cànon trencat de MôTeatre i La maleta de Fila 7 són previstes per a demà i els Contes de Grimm de Teatre Educatiu, No tot és desar somnis d'Espiral d'Embulls i Madame et Monsieur de la Cia. Leandre-Claire posaran el colofó al Firó passat demà.

Des de l'organització, Tomeu Amengual afirmà la importància d'aquesta iniciativa a l'hora de donar suport a les companyies que, encara que no siguin professionals, tenen molt de pes dintre de les Balears i molt bon nivell d'interpretació. Totes les companyies que hi prenen part són mallorquines a excepció de la de la menorquina MôTeatre de Matilde Muñoz i Jordi Odrí i la companyia catalana-Francesa Leandre-Claire. A més de Gom Teatre, que tingué una bona acollida per part del públic i que ajuntà sobre l'escenari Pep Alba, Lluís Gili, Tomeu Matamales, Joan Gomila i Luca Bonadei, les ofertes del Firó destaquen per la gran diversitat de temàtiques que abracen.

Hi ha des d'oferta infantil com a Anomé, obra centrada en contes africans, o Els Contes de Grimm amb versió de Neus Oliver a reflexions per a un públic més adult com per exemple La maleta de Miquel Mestre o Madame et Monsieur a la qual l'ànima pot convertir el fems en material de somnis o La senyoreta Julia d'Auguust Strindberg a l'espectacle de fusió musical i poètic de No tot és desar somnis. L'humor també és un ingredient prou destacat d'aquesta primera edició del Firó i arriba principalment de la mà de Teledeum, estrenada ja fa temps, que tingué una gran acceptació per part del públic i Un lladre a la Ciutat. Els horaris de les diferents funcions varien depenent del dia, hora i sala.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris