muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els Comediants estrenen la Misericòrdia

L'espectacle «L'ocell de mil colors» obre la temporada d'activitats del nou recinte cultural palmesà

L'home, la natura i la tecnologia són els tres conceptes que la companyia de creacions teatrals Comediants uneix en el seu espectacle L'ocell de mil colors, creat expressament per obrir anit la nova temporada d'activitats culturals de la Misericòrdia. La companyia és especialista a obrir espais i festes. Segons els director de l'espectacle, Jaume Bernadet, això és pel fet que les inauguracions «responen perfectament a la nostra filosofia: que el carrer és la nostra segona casa». Per Comediants és important treballar en espais oberts perquè així «augmenten les possibilitats escèniques». Els balcons, les arcades i l'alçada són les seves armes.

L'ocell de mil colors és, segons els seus creadors, una obra molt mediterrània, que mostra els mites i els colors de les cultures que han influït l'illa de Mallorca. Però a la vegada convida a la reflexió: «Creim que la societat hauria de trobar l'equilibri entre el triangle format per l'home, la natura i la tecnologia, però el capitalisme integrista que domina el món no ho fa possible. La tecnologia s'hauria de socialitzar». I per transmetre aquest missatge d'esperança usen totes les arts al seu abast: la dansa, les cançons i la plàstica. Com en tots els seus espectacles, el tema central està relacionat amb els grans interrogants que es fa l'home. Primer fou Sou, solet, dedicat a l'home respecte del cosmos i, en concret, l'admiració a l'astre. Després, La nit, sobre la màgia i el misteri de la fosca; i més endavant Tempus, homenatge a la força que sempre ha exercit sobre les persones.

Jordi Carboner, encarregat de la coreografia, destacà que sempre van a la recerca dels temes universals i els tacten «d'una manera humorística», per no perdre l'esperit festiu que regna al carrer. L'obra nasqué el 2000 durant l'Expo Hannover 2000, i fou un encàrrec del Pavelló d'Espanya. Des d'aleshores s'ha convertit en una performance variable que els artistes van adaptant a l'espai on la representen sense baratar-ne, no obstant això, l'essència. El repartiment de l'obra està format per set actors, set actrius i dos cantants, que ocuparan, durant 40 minuts, el pati de la Misericòrdia. A la presentació de L'ocell de mil colors assistiren la consellera de Cultura, Maria Antònia Vadell, el director de l'obra, Jaume Barnadet, el coreògraf, Jordi Cardoenr i l'actriu de Sardenya Jin-Hua Kan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris