nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Una malalta en estat terminal perd als tribunals el dret a morir

La britànica Diane Pretty, de 42 anys i malalta en estat terminal per un mal neuronal motor, perdé ahir en el Tribunal Superior de Londres la seva batalla legal per poder morir amb l'ajuda del seu marit. Pretty havia obtingut el permís d'un tribunal anglès per apel·lar la decisió del director de la Fiscalia Pública, David Calvert-Smith, de no garantir que el seu matir, Brian Pretty, no sigui processat si l'ajuda a morir, segons la Llei de Suïcidi de 1961. Emperò, l'equip de tres jutges del Tribunal Superior londinenc dictaminà que ningú no té dret a «procurar la seva pròpia mort».

Incapaç d'articular paraula, Pretty, mitjançant el seu marit, es mostrà «decebuda i molt enfadada» amb la sentència, ja que «ella creu que té dret a fer allò que entén que és correcte». Brian Pretty indicà que la seva parella «continuarà lluitant» i apel·larà davant la Cambra dels Lors, última instància judicial d'apel·lació del Regne Unit.

Per contra, els grups contraris a l'eutanàsia han celebrat la resolució del Tribunal Superior de Londres perquè es tracta d'una «victòria del sentit comú». Pel vicepresident del grup defensor de la vida Alert, el doctor Michael Howitt, un altre tipus de veredicte «hauria convertit en ridícula la inviolabilitat de la vida». Pretty, mare de dos fills i procedent de Luton, argumenta que la seva qualitat de vida és nul·la i, per això, demana un canvi legislatiu que inclogui el dret a morir. La pacient, per la seva situació, s'ha vist obligada a demanar al seu marit, amb qui du casada vint-i-cinc anys, «ajuda per morir».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris