algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

«Les Illes a la Taula», un plaer per als sentits

Diumenge surt el primer fascicle del col·leccionable de cuina de Diari de Balears i «Ultima Hora»

L'alimentació ha jugat al llarg del temps un paper important en la vida quotidiana de les persones, en l'economia, la història... Saber el que menjam i per què ho feim ens ajuda fins i tot a conèixer la identitat dels pobles, l'origen dels aliments que consumim i l'evolució dels usos gastronòmics. Aquest amor a la terra i als productes que ens ofereix cada temporada, és el fonament d'un nou col·leccionable que, sota el títol de Les Illes a la Taula, començarà a distribuir-se passat demà, diumenge, amb les publicacions del Grup Serra, Diari de Balears i «Ultima Hora». En aquesta primera entrega es repartirà el fascicle de presentació, les tapes del volum i la primera làmina decorativa obra de l'artista Miquel Segura. A partir de la setmana que ve la resta de fascicles es distribuiran de franc puntualment cada dijous.

Es tracta d'un treball extens i exhaustiu que, durant dos anys, ha preparat un equip integrat per set persones assessorades per Ada Pascualque s'han dedicat a recollir les més diverses informacions culinàries, prendre fotografies i realitzar dibuixos. Ingredients tots aquests que han macerat en aquest col·lecionable de forma esmerada i amb un acurat disseny. En conjunt, Les Illes a la Taula presentarà fascicle a fascicle, una sèrie de productes indispensable per a la cuina autòctona de les Illes Balears, una cuina determinada per la seva ubicació geogràfica i pel bon quefer de la gastronomia mediterrània.

Tant els texts com les fotografies i les il·lustracions estan tractats d'una forma moderna i atractiva, i no es limiten a descriure el que fou cada producte antigament, sinó que també inciten a recuperar els bons costums que envolten el món de l'alimentació com ara l'intercanvi d'opinions amb el botiguer de la tenda de veïnat o del mercat. Així mateix, també es recuperen diferents receptes fàcils d'executar emprant aliments naturals i sense necessitat de recórrer als plats precuinats o congelats.

La possibilitat de donar un nou ús als productes de tota la vida i experimentar noves combinacions culinàries també té el seu apartat en el nou col·leccionable. En aquest també s'ofereix una cura especial al redescobriment dels productes autòctons de les Illes Balears que arriben al mercat frescs i en la seva temporada. En definitiva, una gran oportunitat per poder estimar i conèixer amb més profunditat un aspecte essencial de la cultura de les nostres Illes de la nostra terra encara que es parli de temps de globalització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris