muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'escriptora Rosa Regàs guanya el Planeta amb «La canción de Dorotea»

L'autora nascuda a Xile Marcela Serrano quedà finalista del guardó de narrativa

L'escriptora catalana Rosa Regàs s'emportà el guardó més gran de la història de Planeta amb la novel·la la La canción de Dorotea en la qual tracta el tema de les relacions familiars entre una professora universitària i el seu pare. En el cinquantè aniversari de l'entrega del premi de narrativa de l'editorial, dotat amb cent milions, el seu nom es mantingué gelosament guardat fins al darrer moment de la gala, esdevinguda en el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Regàs, col·laboradora de diferents mitjans de comunicació, és autora entre d'altres novel·les de Ginebra, Memória de Almator, Pobre corazón o Luna, lunera. Curiosament, també guanyà el premi Nadal l'any 1994 amb l'obra Azul quan es complia el cinquantè aniversari d'aquest guardó.

El premi finalista, dotat amb 25 milions, fou per a la xilena Marcela Serrano amb l'obra Lo que esté en mi corazón. La gala, que comptà amb l'assistència dels reis d'Espanya, Joan Carles I i Sofia, fou presentada per Concha García Campoy. L'esdeveniment literari mantingué més que mai el seu caire social. A ell es veren cares tan conegudes del món de les lletres com Nativel Preciado, Fernando Delgado, Àngeles Caso, Zoé Valdés, Eduardo Chamorro, Espido Freire, Fernando Schwartz o Baltasar Porcel. José Manuel Lara Bosch, president de Planeta, tingué un record per al seu pare, impulsor del premi, que no hi pogué assistir.

Com cada any no faltà l'entretinguda travessa del sopar i més d'un encara intentava esbrinar sota quin pseudònim s'amagava el nom del suposat autor hispanoamericà que enguany, segons semblava, havia de ser el guanyador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris