algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Tres teles surrealistes de Miró surten a subhasta a Christie's de Nova York

Formen part d'una col·lecció de 25 obres mestres propietat del belga René Gaffé

33962

«Paysage sur les bords du fleuve Amour» de Miró (1927).

Tres teles de gran format de l'etapa surrealista de Joan Miró sortiran a subhasta el proper 6 de novembre a la sala Christie's de Nova York formant part de la col·lecció René Gaffé que subhasta a favor d'Unicef les 25 obres mestres que la componen. Les estimacions previstes xifren la recaptació de la venda total en 40 milions de dòlars (aproximadament 7.800 milions de pessetes). Els experts consideren dues d'aquestes peces de Miró, Paysage sur les bords du fleuvre Amour una tela de 1927, de 130x195'6 centímetres que surt a la venda per un preu mínim d'entre 4 i 6 milions de dòlars (780 i 1.170 milions de pessetes), i Danseuse espagnole de 1924 de 239'5x149 centímetres amb un preu de sortida d'entre 5 i 7 milions de dòlars (975 i 1.365 milions de pessetes aproximadament) les dues grans obres destacades de la col·lecció.

La tercera peça de Miró Portrait of Mne. K, és una obra datada el 1924, i adquirida immediatament per Gaffé, amb un format de 116x91 centímetres que té un preu de sortida d'entre 4 i 6 milions de dòlars. La col·lecció de Gaffé, una de les més completes de l'època que abraça des del primer impressionisme fins al postcubisme consta de pintures i escultures on, a més dels tres Miró esmentats, es troben obres de Picasso, Leger, Magritte o Ernst entre d'altres mestres del segle XX.

El belga René Gaffé, perfumista i propietari d'un diari, practicà el col·leccionisme i anà adquirint durant la seva vida un seguit de quadres i peces escultòriques que amb el temps han esdevingut obres mestres, fins arribar a formar la col·lecció que ara se subhastarà. En la majoria dels casos Gaffé adquirí directament a l'artista o al marxant les obres amb la qual cosa moltes d'elles són desconegudes per al gran públic.

A la seva mort, Gaffé llegà la col·lecció a la que havia estat la seva segona dona, qui disposà que la impressionat col·lecció del seu marit fos subhastada i que la recaptació es destinàs a l'organització Unicef, tal com tindrà lloc el proper dia 6 de novembre. D'altra banda, a partir d'avui i fins el proper dia 3 de febrer el castell de Seneffe, situat a les rodalies de Brussel·les, acull una exposició de 66 obres de l'artista català, d'entre 1960 i 1980.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris