muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

«El amor brujo» de Falla inicia la temporada de la Simfònica

Geoffrey Simon, l'actual director de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, ha apostat per un contundent inici de temporada i a les nou del vespre presenta a l'Auditòrium de Palma el seu primer concert. Per aquest, la Simfònica compta amb la col·laboració de la mezzosoprano russa Alexandra Scherman, i els cors de la Capella Davídica de Ciutadella, dels Amics de l'Òpera de Maó i la Coral de Sant Antoni de Maó. El Capritx italià de P.I. Txaikovski, El amor brujo de Manuel de Falla i Alexander Nevski, de S.S. Prokokiev, són les tres peces del concert.

El director deixà clar que la presència de compositors espanyols estarà en tots els recitals que faci enguany l'Orquestra, ja que desitja que la Simfònica de Balears arribi a ser una especialista en el repertori espanyol: «Esper convertir-la en ambaixadora de la música espanyola». La primera peça interpretada serà Capritx italià. Per fer de pont entre els dos músics russos hi ha El amor brujo, de Falla. La seva agilitat la fa «perfecta» per intercalar-la entre l'emotivitat de Txaikovski i el ritme barroc de Prokokiev.

Amb Falla començarà l'actuació de la mezzosoprano Scherman, encara que el seu lluïment i el dels cors no arribarà fins al final. Durant els quaranta minuts d'Alexander Nevski les seves veus prendran el protagonisme als músics i clouran aquest primer concert. Simon també explicà que amb aquesta orquestra ha aconseguit que tots el músics formessin una sola veu i la comparà, enorgullit, amb la London Symphony, de la qual fou director. A la presentació hi assistiren Simon, Scherman, el portaveu de les corals, Jaume Guerau, i el coordinador de la Fundació de les Balears per la Música, Gori Marcus. Està previst que al concert hi acudeixi el baríton menorquí Joan Pons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris