muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'editorial Planeta entrega avui el major premi de la seva història

Isabel Allende i Rosa Regàs estan entre els favorits als cent milions

Enviada especial a Barcelona  
El premi Planeta de novel·la 2001, en el seu 50è anniversari, serà entregat anit en el decurs d'un sopar que tindrà lloc en el Museu Nacional d'Art de Catalunya. Enguany, les travesses sobre qui serà el guanyador no eren tan clares com en anys anteriors i els noms que sonaven eren els d'Isabel Allende, Rosa Regàs, Gabriel García Márquez i Zoé Valdés, Bryce Echenique, José Luis Sampedro i Àngeles Mastretta.

Són dotze els finalistes d'aquesta edició, que està dotada amb un guardó de 100 milions de pessetes per al guanyador i de 25 milions per al finalista. El president, José Manuel Lara, i els membres del jurat: Alberto Blecua, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Terenci Moix, Antonio Prieto, Carlos Pujol i Manuel Vázquez Montalbán presentaren ahir en el Gran Teatre del Liceu aquesta nova i especial edició. «Aquest és un any molt important. Celebram els 50 anys. Ens emociona molt veure que la 'criatura' ha crescut i hem de manifestar una gran satisfacció», comentà el president del jurat.

Tots els pronòstics apunten que en el seu cinquantè aniversari, l'editorial Planeta optarà per un escriptor/a reconegut. «El que més m'agradaria és que d'aquí a uns anys la novel·la del 50è aniversari estigués en el primer lloc. Només demanam que el jurat sigui capaç de trobar el suport unànime del públic», conclogué Lara.

Presència balear
S'han presentat un total de 467 obres, vuit de les quals arriben procedents de les Illes Balears. Només dotze seran les finalistes i la majoria han estat presentades amb pseudònim. El nombre de novel·les en concurs confirma la importància d'aquest premi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris