muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els estudiants de tot Mallorca s'acostaran al món de l'electricitat

Damià Pons presentà el material didàctic destinat a les escoles

Damià Pons, conseller de Cultura del Govern balear presentà ahir, a la Casa de Cultura de Palma, el material didàctic que un grup de 53 ensenyants mallorquins, coordinats per Carme Martorell, han elaborat entorn al centenari de l'electricitat a l'Illa que sota el títol d'Els anys elèctrics. 100 anys d'electricitat a Alaró i a Mallorca recull un seguit de propostes didàctiques adreçades als estudiants de tots els cicles de l'educació.

Aquest material és complementari a l'exposició que sobre el mateix tema té lloc a Alaró, que aquest any s'ha bolcat en la commemoració del centenari. L'Ajuntament de la localitat, i en especial els mestres de les seves dues escoles Sant Bartomeu i Nostra Senyora de la Consolació han participat activament en l'elaboració de la guia pels mestres i els cinc diferents nivells dels quals consta aquesta proposta didàctica.

Altres entitats com Sa Nostra, GESA, la Direcció General d'Innovació Educativa i el Centre de Professors han col·laborat en aquesta tasca que ha suposat el fet de «coordinar esforços i que ha generat un material que pretén fomentar l'estudi de l'electricitat a cada poble de Mallorca, a més d'afavorir l'estudi d'altres energies i formes d'utilització d'aquestes tocant totes les àrees del currículum», explicà Martorell.

De la seva banda, Pons es mostrà molt satisfet amb el resultat i alabà la proposta a la vegada que felicità el poble d'Alaró, el batle del qual, Josep Gomila, era presenta a l'acte «per la seva capacitat de commemorar un esdeveniment important per a la història de Mallorca projectant-lo cap al futur, redimensionant aquest fet històric».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris