nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El primer «nadó a la carta» anglès naixerà per salvar el seu germà

El fetus ha estat tractat perquè pugui curar la leucèmia d'un infant de 4 anys

El primer nadó de les illes Britiques genèticament modificat naixerà a finals d'any després que la seva mare fos sotmesa, als Estats Units, a un tractament de fecundació «in vitro» prohibit al Regne Unit. Segons publicà el diari The Guardian, una anglesa que no volgué identificar-se pretén que aquest fill «serveixi» per realitzar un trasplantament de medul·la al seu fill de quatre anys malalt de leucèmia.

La criatura tindrà el mateix sistema immunològic que el nin malalt, un fet que augmenta considerablement les posibilitats d'èxit de l'operació de trasplantament. Tot i això, el tractament és polèmic i no té l'aprovació de tota la comunitat científica perquè ha implicat l'eliminació dels embrions que no contenien codi genètic adient. La mare s'ha sotmès, a Xicago (EUA), a un tractament que costa aproximadament uns vuit milions de pessetes.

El seu espòs nega que es tracti d'un nadó de disseny: «Els dilemes ètics són molt fàcils de resoldre "afirmà" quan no t'afecten aquest tipus de problemes». Per a la parella, el naixement d'aquest altre fill és el darrer recurs per salvar el seu actual fill. «Almanco podrem mirar-nos als ulls i dir que hi havia alguna cosa que podíem intentar i que la férem», comentà la mare. L'especialista en fecundació Mohamed Taranissi donà el seu suport a la parella: «No es tracta de crear nadons de disseny. No estam escollint el color dels ulls o del cabell. Es tracta de pal·liar una malaltia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris