algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Aurora Carbonell : «Rodar amb Alejandro Ripoll és màgic»

L'actriu protagonitza el film guanyador del Certamen de Curts del CEF

«Aquest curtmetratge farà parlar i reflexionar molt, hi haurà gent a favor i gent en contra, però estic convençuda que ningú no es quedarà indiferent. A nivell social, generarà dubtes». Així definia l'actriu Aurora Carbonell el curtmetratge d'Alejandro Ripoll que ha rodat aquest mes amb l'actor Fabi Passamonte i que du per nom Roma no paga traidores. El film resultà guanyador en el IV Certamen de Guions per Curtmetratges del Centre d'Estudis Cinematogràfics (CEF) de Palma. El mallorquí Alejandro Ripoll n'és el director i la polèmica història posa en entredit la transparència de l'Església.

Encara que l'argument és un poc secret, Ripoll explicà a Diari de Balears que versa sobre la persecució d'un sacerdot, interpretat per Passamonte, que fuig d'un monestir sicilià carregat d'una informació confidencial sobre el Vaticà. «La Orden», una organització secreta pertanyent a l'Església Catòlica, activa tots els seus mitjans per impedir que les notícies surtin a la llum. I una periodista, personatge encarnat per la valenciana Aurora Carbonell, s'hi acaba implicant.

Tant per Ripoll com pels actors, aquest rodatge ha estat molt especial. Per a la jove actriu, coneguda per les seves incursions a sèries televisives com Al salir de clase o Nada es para siempre, era el primer pic que participava en un curt i l'experiència ha estat «molt positiva», remarcà, ja que «és màgic rodar al costat d'Alejandro Ripoll». A més, «aquest personatge no té res en comú amb els que he interpretat fins ara i, durant el rodatge, m'he adonat que tots els que hi treballem ho fem per amor a l'art, i això és difícil de trobar».

Ara bé, allò que més l'ha meravellat és que ha hagut de fer «un enorme esforç físic, diferent al que imposa un llargmetratge o una sèrie. Ha estat un repte». Per Ripoll també ha estat una important fita, ja que s'ha estrenat com a realitzador, després de tres anys fent feina en el món del vídeo. Roma no paga traidores s'estrenarà a Porto Pi a principis del 2002, coincidint amb les festes de Sant Sebastià, i el director espera crear polèmica. Segons ell, «el curt intenta mostrar el costat fosc de la quotidianitat». Tot i que el principi del film està ambientat a Sicília, la resta d'espais són ficticis i, per això, l'equip es desplaçà a Bunyola i a Son Sant Joan, entre d'altres indrets.

Internacionalitat
Per realitzar el curtmetratge, Alejandro Ripoll comptà amb dos protagonistes forans, la valenciana Aurora Carbonell i l'italià Fabi Passamonte, «per donar-li internacionalitat». El bilingüisme també hi és present, i el castellà i l'italià es barregen en les diferents seqüències, encara que domina l'idioma peninsular. Els dos intèrprets varen suspendre durant una setmana els seus projectes: Carbonell aturà el rodatge a Madrid de la pel·lícula Más de mil cámaras velan por tu seguridad, de l'espanyol David Alonso, i Passamonte perllongà el seu viatge als Estats Units, on establirà la seva residència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris