muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Destacades personalitats reflexionen sobre la recuperació del patrimoni

El segon cicle internacional de conferències Futurisme. Imatge i realitat del turisme a les Illes Balears que es desenvolupa a Palma a partir d'avui, 16 d'octubre i fins a l'11 de desembre d'enguany, reunirà, sota el títol de Reiventar el territori, destacades personalitats del món de la cultura i experts en turisme i medi ambient que reflexionaran sobre la recuperació del patrimoni arquitectònic, paisatgístic, natural i cultural.

Aquesta reflexió centra la seva atenció en la recuperació dels diferents tipus de patrimoni propis de cada lloc com instrument de transformació i de redefinició dels territoris per a la construcció d'espai d'oci i intercanvi. D'aquesta manera, el que pretén aquest cicle és, des de diferents enfocaments com l'aquitectura, la sociologia o la filosofia, formular iniciatives per compaginar el respecte a la identitat cultural pròpia amb el coneixement d'altres cultures.

La proposta de Futurisme s'inicia amb la inauguració avui horabaixa de la mostra Entre terra i aigua, al Centre de Cultura de Sa Nostra de Palma. Aquesta exposició vol apropar al visitant les línies de treball que constitueixen la nova política turística del Govern balear.

Les diferents fotografies que componen Entre terra i aigua mostren els diferents projectes posats en marxa des d'aquesta Conselleria, com ara el balneari de la Tramuntana al Port de Sóller, el centre de cultura des Mercadal o les intervencions a Albarca i es Verger, entre d'altres. L'historiador cubà Eugenio Leal inaugurarà oficialment el cicle amb la seva ponència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris