algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

«La bolsa de pipas» recupera els relats breus d'Esteban Padrós

La revista literària bimensual La bolsa de pipas acaba de treure al carrer un número especial dedicat íntegrament al narrador Estebán Padrós de Palacios (Barcelona 1925), considerat per la crítica com una de les plomes més destacades en el camp del relat breu. Després de la publicació, el setembre passat, del número 26 de la revista, La bolsa de pipas ens acosta ara a la figura del narrador a través de deu contes, dos d'ells inèdits i la resta procedents de diferents recopilacions, com ara Aljaba (1958), Los que regresan (1977) i El gran usurpador (1999), en un número prologat pel també escriptor Ernesto Maruri.

Tots els contes aquí recopilats tenen en comú el fet de tenir una extensió mínima, alguns no omplen una pàgina, fet que es pot considerar una constant en la carrera d'un narrador que mai no ha «sentit la temptació de la novel·la», segons explica Maruri en el seu text introductori. A més, els contes també comparteixen l'afició de Padrós pels finals sorprenents.

La particularitat que presenta aquesta recopilació és la d'oferir al lector la possibilitat de llegir diverses creacions de Padrós que d'altra manera seria impossible obtenir, ja que la major part de la creació literària del contista "uns dels creadors el 1955 del premi Leopoldo Alas per a llibres de contes literaris", es troba actualment descatalogada. La bolsa de pipas, que es ven a llibreries de Palma, Madrid, Barcelona o Sevilla, continua reunint autors consagrats i novells, com es podrà comprovar el proper mes de novembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris