algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El bon temps i l'eufòria del públic acompanya l'adéu de Sopa de Cabra

El grup empordanès, Els Pets i Antònia Font protagonitzen el segon Rock & Llengua

Estelades a l'esquena, al coll i al pit, mans alçades i crits d'eufòria. Així celebrà la joventut mallorquina que es congregà ahir a la plaça de toros el segon macroconcert Rock & Llengua illenc, que reuní, per darrera vegada, Antònia Font, Els Pets i Sopa de Cabra. I és que la formació gironina s'acomiada dels illencs i acaba, amb l'actual gira, la seva història.

Els milers de joves que ballaven al Coliseu no eren aquells que acudiren al primer concert de rock en català a Mallorca, que tingué lloc a Llucmajor el maig del 1990. En aquella ocasió, es reuniren Sopa de Cabra, Els Pets, La Fosca i Ocults i el macroconcert d'ahir era, en part, una commemoració d'aquest onzè aniversari. Per sort, la vetlada transcorregué sense incidents, no com el 22 de setembre, data en què s'havia de celebrar i es deixà a mitges per culpa de la pluja.

Tampoc no hi hagué problemes d'hora i el nombrós públic que acudí a les nou del vespre per veure Els Pets, primers grans favorits del concert, no s'esperà. Les tonades del darrer treball dels tarragonins, Respira, feren ballar l'arena del Coliseu com si fos la primera vegada que la trepitjassin. Ara bé, no faltaren les mítiques com Tarragona m'esborrona o Bon dia.

Però el veritable protagonista del macroconcert fou Sopa, que deixà escoltar als mallorquins, per última vegada, els temes de l'àlbum Plou i fa sol, Ben endins i tots aquells que els donaren l'èxit. L'experiència d'ahir deixà clar que, aquells que pensaven que el rock català seria una moda passatgera, anava errat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris