algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Francesca Martí, Amador i Bernardí Roig exposen al Museu d'Art Modern d'Alexandria

La participació estatal es completa amb tres artistes més comissariats per Manuel Romero

41352

Francesca Martí.

El proper 25 d'octubre s'inaugura al Museu Nacional d'Art Modern d'Alexandria la 21a edició de la Biennal d'Alexandria que se celebra ininterrompudament des de fa 60 anys a la ciutat egípcia. La representació espanyola per aquesta edició, comissariada per Manuel Romero, presenta sis artistes i entre els seleccionats figuren els mallorquins Francesca Martí, Bernardí Roig i Amador.

Els tres illencs compartiran espai amb altres tres creadors, el català Francesc Torres, l'andalús Santiago Ydáñez i el basc Aítor Ortiz que el passat febrer mostrà part de la seva obra recent a la galeria palmesana Gianni Giacobbi. Aquesta biennal està dedicada als països del Mediterrani i el món àrab i congrega en cada una de les seves edicions més d'una vintena de d'estats amb diferents artistes de cada un d'ells que sovint comparteixen un caràcter mediterrani i d'avantguarda a les seves creacions.

Manuel Romero, comissari d'aquesta participació a Alexandria i responsable de presentar l'art espanyol en els fòrums del món àrab, selecciona els diferents artistes per a cada trobada basant-se en els criteris de les diverses cites i posant un especial èmfasi en l'art modern i d'avantguarda.

Segons Romero i malgrat de tractar-se d'artistes amb trajectòries diferenciades i que treballen amb diferents tècniques i materials «tots sis tenen en comú el fet de tractar la crisi de l'home contemporani». En opinió de Romero, llicenciat en Belles Arts i Filosofia, «aquesta crisi de principis de mil·lenni és diferent de la que tingué lloc els anys 60, que qüestionava els límits del buit. Actualment la preocupació se centra en la figura de l'home com a espai per a la creació».

La selecció de Romero per aquesta biennal s'ha basat en les trajectòries de cada un dels artistes que presenta, seguint les seves evolucions i contemplant la seva obra en conjunt. «Si un artista em crida l'atenció seguesc les diferents etapes de la seva obra i quan crec que està preparant per una cita d'aquestes característiques li propòs el projecte que consider més adient per ell».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris