nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Coco Meneses cedeix a la UIB una col·lecció de mil revistes literàries

Aquesta és una part del fons de publicacions propietat de l'escriptor

L'escriptor i periodista Carles Meneses, més conegut com a Coco Meneses, ha fet donació a la Universitat de les Illes Balears (UIB) de part de la seva col·lecció de revistes i publicacions, consistent en una dotació de mil exemplars "la majoria d'ells de contingut literari", de més de quaranta anys d'antiguitat. Durant l'acte de cessió de la col·lecció, que comptà amb la presència del rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el director del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, Huguet posà de manifest «la importància de les donacions» per a la institució i el fet que és «un fenomen que s'està despertant. Això suposa posar a l'abast dels estudiants i estudiosos col·leccions privades a les quals altrament no podrien accedir».

Per la seva banda, Meneses explicà que la cessió s'ha fet a la UIB i no a qualsevol altra institució «perquè els estudiants són els qui millor poden utilitzar tot aquest material». L'escriptor, que ja ha fet donacions a altres institucions, posa de manifest la importància de «pensar en el possible lector abans de fer una donació d'aquestes característiques». El periodista, que disposa d'una biblioteca de més de 14 mil títols amb un important fons dedicat a l'estudi de la figura de Borges i la seva relació amb Mallorca, té previst fer una segona donació de revistes «quan la part de la col·lecció que em queda estigui més ordenada, tenint en compte que seran obres molt més modernes que les d'ara».

Per la seva banda, Miquel Pastor, responsable del Servei de Biblioteques, manifestà que «a part del valor documental i bibliogràfic de la donació, s'ha de tenir en compte el valor afegit pel fet que aquestes publicacions són una part de les fonts de Meneses». En aquest sentit, Pastor explicà que «en principi i després dels tràmits d'inventari, avaluació i catalogació, els exemplars passaran a integrar el fons de la universitat, completant algunes de les col·leccions que tenim inacabades». Pastor afegí que «probablement, quan estigui acabada la nova biblioteca, aquestes revistes formaran part d'una biblioteca específica de Meneses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris