muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Una exposició reunirà els artistes que posaren l'art al dia a les Illes Balears

La mostra s'inaugurarà el mes de febrer al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona

A.P. palma.
El Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona inaugurarà el mes de febrer una exposició que, sota el títol de Desaïllaments, reunirà l'obra d'un bon nombre de pintors la feina dels quals serví per rompre l'endarreriment històric de les arts plàstiques a les Balears i posar-les al dia. Desaïllaments ha estat organitzada per la Conselleria de Cultura del Govern balear dins el seu programa de projecció exterior de la cultura.

La mostra reunirà l'obra d'un seguit d'artistes la biografia dels quals serveix per retratar uns anys en què les Balears es posen en sintonia amb la resta del món. Aquests artistes foren els primers a les Balears que començaren a moure's en llenguatges com el de l'abstracció o la nova figuració, fins llavors pràcticament desconeguts a les Illes.

La mostra, comissariada per Guillem Frontera, reuneix l'obra d'un total de 17 artistes de les quatre illes. Eivissa hi està representada pel pintor abstracte Tur Costa i Vicent Calbet. De Menorca trobam la figuració de Maties Quetglas. Mallorca és la més representada i on la selecció ha estat més complexa. La generació dels 60 va ser la que assumí sense complexos uns llenguatges que fins aleshores només es presentaven a Mallorca de manera molt tímida. D'aquesta generació són Ramon Canet, Vicenç Torres, Andreu Terrades, Àngel Pascual o Joan Bennàssar.

S'hi han afegit els noms d'artistes més joves la trajectòria dels quals ha consolidat els fonaments d'aquests nous llenguatges: Menéndez Rojas, Rafa Forteza, Antoni Socias, Bernardí Roig, Guillem Nadal, Maria Carbonero, Horacio Sapere i Patxi Echeverria. És una selecció que permet mostrar la varietat dels corrents artístics de les Balears. Desaïllaments també tindrà una obra de Juli Ramis per simbolitzar l'aventura personal de qui fou un dels primers mallorquins en territoris d'avantguarda.

Projecció  
La selecció de «Desaïllaments» en deixa fora un artista mallorquí com Miquel Barceló i ho fa de manera conscient, ja que la filosofia de la mostra no és una altra que la de promocionar els pintors de les Balears a l'exterior i Barceló ja té un notable reconeixement tant nacional com internacional. Un cas semblant és el que té lloc amb l'artista Ferran García Sevilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris