algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El film «Blocao» fa les primeres passes

La pel·lícula mallorquina dirigida per Pere March comença a rodar a una possessió entre Pollença i Lluc

«Silenci». Directors i ajudants callen. «So, claqueta i acció». Totes les mirades se centren en una persona: un actor vestit de soldat. Les primeres preses de Blocao, la primera pel·lícula íntegrament mallorquina, començaren a rodar-se ahir a una possessió ubicada entre Pollença i Lluc, el primer escenari del film. La història es divideix en dos escenaris diferents: Mallorca i el Marroc. La pel·lícula narra les vivències d'un soldat mallorquí, Esteve, que és destinat a la guerra del Rif. «Les imatges del Rif les gravarem més endavant a Formentor i Artà» va explicar Irene Niubó, cap de producció. Esteve, Pere Pau Sancho, és el protagonistajuntament a Simó Andreu, Don Pedro, i Margalida, Mar Forteza. La història d'amor entre Esteve i Margalida centra la primera part i la segona serà l'acció bèl·lica.

Margalida protagonitza les primeres escenes. Un soldat fuma fora de la possessió i quan veu passar l'al·lota amb dos canastros plens de caquis i figues, li fa un xiulet, que és respost amb una mirada de desaprovació. «No val, l'hem de repetir», diu Tomàs Pladevall, el director de fotografia. La presa es repeteix dues vegades més, fins que queda perfecta. «Per ara, estam complint amb el pla de rodatge», comentà Pere March, el director. Observa les escenes des d'un petit monitor i entre presa i presa o entre repetició i repetició explica als actors on han de col·locar-se i què és el que han de fer. «Estic bastant in albis, meravellat per com s'estan desenvolupant les coses», afegia el director.

Blocao és el primer llargmetratge de Pere March, després de rodar diversos curts. «Per ara ho duc bé, però el difícil vindrà després, amb les preses amb figurants», comentà el director. El rodatge continua. La presa anterior ha sortit bé i s'ha de canviar de pla. D'un en moviment i d'un fix, en què l'amo En Toni, Albert Vila, reprèn al soldat. Dos assaigs precedeixen el primer intent, interromput per un telèfon que sona. El segon finalitza amb èxit i dóna pas a un descans que Marc i Plavedall aprofiten per assajar les següents escenes. Tenen només unes setmanes per rodar la primera part de la pel·lícula.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris