algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Marian Moratinos exposa a la Torre de Ses Puntes

L'artista Marian F. Moratinos (Palma 1973), llicenciada en Belles Arts i premiada en diversos certàmens de pintura, presenta les seves obres a la Torre de ses Puntes de Manacor des del passat 29 de setembre, en una exposició itinerant que viatjarà arreu de l'Illa. Els seus quadres, la majoria de gran format datats des del 1996 al 2001 de tècnica mixta damunt tauler, experimenten amb les transferències fotogràfiques i recreen en blanc i negre una infantesa urbana, inquietant i «definitivament perduda».

" Quina importància tenen els infants sempre presents a la vostra obra? 
" La seva importància és relativa. En principi, les imatges no són més que això, imatges, una part més del quadre, com un color o una pinzellada. El que siguin nins és accidental, podrien ser qualsevol altra cosa, però en certa manera tenen la seva significació perquè simbolitzen el paradís perdut al qual els adults no podem tornar, per això els pint i són presents als meus quadres.

" En els vostres treballs hi ha moltes referències a l'element urbà, quin sentit tenen? 
"Sí, un sentit que es contraposa al de la infantesa. Els ambients urbans fan referència a la societat i a les normes que aquesta ens imposa, contràries a la llibertat i a la innocència dels infants que viuen aliens a aquestes regles del joc social.

" Darrerament treballau amb la fotografia. Us agrada experimentar amb noves tècniques? 
" Ara estic en un procès de pintura més intuïtiva i amb aquesta tècnica, la de la transferència fotogràfica, em sent molt còmoda. De tota manera, crec que en art mai no arribes a estar satisfet amb el que fas, i sempre evoluciones cap a noves tècniques o noves formes d'expressió. Per a mi l'important és que t'expressis com t'expressis siguis sincer amb tu mateix i amb l'espectador.

" En aquest sentit. Quin paper creis que juga l'espectador davant la vostra obra? 
" Per a mi és essencial captar-lo. L'art és com un joc, un diàleg que estableixes tu amb l'obra, que no sempre és agradable i pot arribar a convertir-se en una batalla, i quan aquest s'acaba, és a dir quan l'obra és completa, és l'espectador qui comença a dialogar amb aquesta, i és molt important la visió que ell té del que tu fas.

" Tornant al tema de les tècniques, què pensau de la utilització de les noves tecnologies en l'art? 
"Crec que les tècniques han de ser una eina i no una finalitat. Avui dia l'art, en alguns aspectes, peca massa d'espectacle, i la utilització de noves tecnològies o nous mètodes ara està de moda. Jo crec que l'art és per se injustificable i actualment hi ha artistes que són més capaços de justificar la seva obra que no de fer-la. Si jo pogués justificar-la i explicar en paraules el que intent transmetre pintant seria escriptora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris