algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La II trobada de Músics per la Llengua reunirà 40 grups a Santa Eugènia

L'esdeveniment serà dia 10 de novembre i inclourà la I fira del disc en català

34010

A la imatge, els organitzadors de la trobada de Santa Eugènia.

El pati de les escoles de Santa Eugènia acollirà el proper dia deu de novembre la segona edició de la trobada de Músics per la Llengua. Un esdeveniment que com a principal novetat comptarà enguany amb la primera fira del disc en català. En aquesta es podran trobar des de les darreres novetats del mercat, a les curiositats més diverses i els grans èxits dels grups i autors més consolidats en llengua catalana. La fira ocuparà un espai destacat dintre del recinte d'actuacions. Des de la plataforma, el seu portaveu i president, Antoni Nicolau, afirmà que enguany s'han vist gratament sorpresos per una allau de sol·licituds interesant-se per poder actuar a la trobada.

Un fet que permetrà donar a conèixer tota una nova generació de grups i d'autors musicals que aposten per la nostra llengua a l'hora de fer arribar el seu missatge. Noms com ara els de Tu Sabràs de Palma o Com Tú de Santanyí compartiran escenari amb els artistes i grups més reconeguts dels nostre panorama musical. L'any passat, Ocults, Antònia Font, Pedregats, Marisa Rojas, Biel Majoral i Tomeu Penya foren algunes de les estrelles del macroconcert. Enguany està previst que repeteixin. «L'any passat forem 38 grups, enguany, a més dels de l'any passat se n'hi han afegit molts més, alguns dels quals ni tan sols nosaltres, com associació, coneixíem», explicà Nicolau. El nombre d'actuacions és previst que en total superi amb escreix la quarantena.

L'increment del nombre d'actuacions, afegit a les bones expectatives de participació, -es preveu superar els 10.000 assistents, tres mil més que a la passada edició-, ha duit la plataforma a allargar l'horari de la trobada. La diada festiva començarà a les 11.00 hores del matí amb un seguit d'activitats diverses i molta animació infantil. També hi haurà diferents expositors de diverses entitats conscienciades amb la defensa de la terra i la llengua.

Els concerts s'iniciaran a partir de les tres de l'horabaixa fins ben entrat el vespre, passades les 03.00 hores. Per als qui desitgin passar tot el dia prenguent part en la trobada, es posaran a la venda diversos tiquets amb els quals es podran adquirir un sortit de productes de la terra. També s'habilitaran diverses graelles per poder torrar i gaudir de la festa. En resposta a la demanda de molts de joves, l'organització en col·laboració amb l'Ajuntament també ha habilitat enguany una zona per acampar. El concert torna a organitzar-se com a oportunitat de promoció per als grups més novells i intercanvi d'experiències entre persones que comparteixen les mateixes inquietuds.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris