nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Una exposició recollirà la petjada de Gaudí i del seu equip a la catedral

Antoni Gaudí, Josep Maria Jujol i Joan Rubió i Bellver. Tres arquitectes, un equip català que deixà la seva petjada a la Seu de Palma. Gaudí fou el cervell de la reforma encarregada pel bisbe Campins, però els altres també hi aportaren la seva emprempta, especialment el segon. De la seva col·laboració a Mallorca, en serà testimoni una àmplia exposició que s'està organitzant des de la Fundació Caixa de Tarragona amb motiu de la celebració de l'any Gaudí el 2002 i que serà itinerant.

Gaudí, col·laboradors i admiradors serà una mostra sobre el gaudinisme, que no és una escola, sinó una relació d'admiració que alguns arquitectes contemporanis del català Antoni Gaudí, especialment a la zona de Tarragona, varen mantenir respecte de la seva obra, la qual cosa es va traduir en una manera de fer. Aquest grup s'inspira en les «arrels de l'arquitectura popular, històrica, la flora, la fauna, la llum, el color...», explicà Joan Figuerola, arquitecte i responsable d'aquesta exposició.

Figuerola ha visitat Palma aquesta setmana acompanyat del fotògraf Josep Maria Ribas Prous. El viatge els va dur a la catedral, edifici on l'arquitecte modernista realitzà la part més important i significativa de la seva obra a la nostra Illa. A la Seu, Ribas Prous retratà la petjada del gaudinisme que es mostrarà com a part de la mostra esmentada. Les pintures del cor, reixes, els faristols, els llums, l'artificiós baldaquí, els vitralls, el retaule de sant Bernat i el mural de l'altar major de Jujol. A través d'aquesta obra, segons Figuerola, és on es fa més palesa la sintonia entre Gaudí i Jujol, mentre que Rubió era més academicista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris