algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Jorge Drexler: «En cantar exprés un fragment de la meva vida»

El músic uruguaià presenta el seu nou disc a la Sala Palmanova

Anava per dentista, però un bon dia de 1990 decidí deixar la professió per la música i començà a compondre. A Uruguai edità dos discs i Joaquín Sabina l'enrolà cap a Espanya per ajudar-lo en els seus concerts. Des d'aleshores la seva vida ha canviat per convertir-se, en poc més de sis anys, en un dels referents de la música estatal. Jorge Drexler ha estat sovint titllat de cantautor, però ell odia les etiquetes i prefereix dir que, senzillament, canta. «No em sé definir ni crec que la meva música sigui jazzística, electrònica o de cantautor. M'agraden i m'influeixen diversos estils», diu el cantant.

Aquesta vegada viatja fins a Mallorca per presentar el seu darrer treball, Sea, àlbum compost per dotze cançons de diferent temàtica. A diferència d'alguns cantautors que demostren les seves preocupacions, Jorge Drexler canta «sobre la meva vida», de manera que «hi ha molt d'autobiografia a les meves cançons». En aquest sentit, les seves cançons han anat sofrint evolucions. Per contra, el seu estil, no: «Pot semblar estrany però no crec que les cançons d'ara siguin molt diferents a les que cantava a Uruguai al principi de la dècada dels noranta.

La llengua sempre ha estat la mateixa, el castellà, i les influències de la música espanyola també les tenia allà». Romanços d'amor, sobre la identitat o la consciència històrica són qüestions que Drexler planteja a Sea, el seu setè disc. I si es diu així és «per crear ambigüitat i trencar la linealitat, que mai m'ha agradat». La veu dolça i melodiosa de Jorge Drexler la podran sentir anit els que acudeixin a la Sala Palmanova de Calvià on, a partir de les deu de la nit, està previst que ofereixi un concert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris