algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Manacor esdevé la capital escènica de les Balears amb la VI Fira de Teatre

S'hi representen una trentena d'espectacles en 10 dies d'arreu dels Països Catalans

41434

La companyia Gom Teatre participarà en l'esdeveniment.

Manacor esdevindrà enguany «la capital del teatre de les Illes Balears» segons paraules de la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell. I és que enguany la Sisena Fira de Teatre a Manacor ofereix algunes novetats que demostren la plena consolidació d'aquest esdeveniment cultural en majúscules. Per primera vegada, s'organitza un firó que obre les portes a espectacles de la mateixa qualitat que els que van a la fira, però representats per companyies que no hi tenen dedicació exclusiva. El firó és una experiència pilot que es durà a terme des del dia 18 al 21 d'octubre, una setmana després de la fira, que tindrà lloc entre el 9 i el 14 d'aquest mes.

El director del Teatre de Manacor, Bartomeu Amengual, comentava que «en una setmana no hi caben tots els espectacles que volem mostrar. No és que al firó duguem obres de segona línia, es tracta d'espectacles d'alt nivell, però no professionals». Totes les obres del firó són de companyies de les Illes i, en especial, de Mallorca. Però un dels principals èxits de la Fira rau en la seva transcendència no tan sols arreu de les Illes Balears i en territori dels Països Catalans, sinó a l'Estat espanyol. No debades, la fira de Manacor s'ha integrat en la xarxa de fires de la Península.

A la fira d'enguany es presenten 30 espectacles en 10 dies. De fet, coincideixen fins a sis obres en una sola jornada. La Fira de Manacor és l'única que es fa a les Illes i enguany més de la meitat de la trentena d'obres són representades per grups illencs. La resta d'agrupacions i companyies són, majoritàriament, de parla catalana i adrecen la seva oferta a aquest territori. «És una qüestió de mercat natural», assegura el director del Teatre de Manacor. El certamen s'inaugura amb una obra catalana de la companyia Grec 2001 i Focus, seguida de «Las Mentiras del entusiasmos», de la companyia Damián Muñoz Danza d'Euskadi.

Entre les obres mallorquines, cal esmentar-ne algunes com Bobot, de Mariantònia Oliver; Revés, de Teatre de Ciutat; The Country, de teatre de què; Memòria d'en Julià, del grup Iguana Teatre; Vides exemplars, de l'Ombra del Cranc; Perquè vull, de Gom Teatre, i moltes altres. La presentació de la fira va ser també a càrrec del director general de Cultura, Pere Muñoz; el batle Riera i la delegada de Cultura, Margalida Fons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris