algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Conselleria de Turisme ajorna el festival cultural «Bal-Art»

La posada en marxa de la Fundació Balear 21 alenteix alguns projectes anunciats

41438

Bartomeu Mari, Celestí Alomar i Tiffany Blackman a la presentació del «Bal-Art».

La posada en marxa de la Fundació Balears 21, propugnada per la Conselleria de Turisme per impulsar projectes culturals, en la qual participa la Conselleria de Cultura, ha alentit la marxa d'algunes de les propostes presentades pels polítics fa mesos i, fins i tot en alguns casos, es parla d'«ajornament» o «paralització», com la que es referix al gran esdeveniment anunciat el maig passat per «Bal-Art», un festival d'art contemporani que s'havia de dur a terme la primavera del 2002 a les quatre illes però per al qual, de moment, no hi ha data.

A la Conselleria de Tursime s'explicà ahir que la creació de l'anomenada Fundació, que encara s'ha de posar en funcionament i per la qual s'ha d'escollir director, ha paralitzat, de moment, la celebració del «Bal-Art», un festival sobre el qual el maig passat el conselles Celestí Alomar digué que era una aposta del Govern «per potenciar activitats de caràcter cultural lligades a esdeveniments de primer ordre».

Turisme reconeix que, de moment, està paralitzat i no sap si es farà a la primavera, a l'estiu o al 2003. Celestí Alomar creu que el «Bal-Art» es retardarà fins al 2003 perquè, en no funcionar la maquinària administrativa, resultarà molt difícil donar sortida a aquest projecte d'aquí a la primavera. En el seu dia, Alomar va presentar com a comissari del «Bal-Art» l'eivissenc Bartomeu Marí en col·laboració amb Mercè Vilardel. Marí és l'encarregat de contactar amb els artistes i donar una filosofia de la mostra, que ocuparia espais públics i privats, especialment urbans.

Aquest continua treballant en les seves competències, però no pot tancar contactes fins que la gestió de la Fundació no quedi perfilada definitivament. El pressupost per al «Bal-Art» és de 160 milions de pessetes amb una partida ja assignada d'uns 40. Turisme proposa que Guillem Frontera sigui el director de la Fundació, de la qual depèn «Bal-Art»i el «land-art» de Mondragó o les exposicions de Miquel Barceló a la llonja i el seu treball a la Seu. El Patronat de l'entitat decidirà a la seva propera reunió, que encara no està convocada, el director.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris