algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

L'antic hospital de Sant Pere i Sant Bernat nova residència sacerdotal

El bisbe de Mallorca va inaugurar ahir la nova residència sacerdotal ubicada a l'antic hospital de Sant Pere i Sant Bernat fundat en el segle XV. Els capellans grans ja disposen d'una residència per poder passar, d'una manera digna, els seus darrers anys de vida. La residència es troba ubicada en el número u del carrer Sant Bernat, als voltants de la catedral de Palma. L'edifici té capacitat per acollir fins a 30 persones, entre capellans i el personal al seu càrrec. Hi podran residir sacerdots, amb la persona que els hagin servit o serveixi. De moment, tal com es va informar en la seva inauguració, ja han sol·licitat plaça 11 capellans i 3 familiars dels preveres.

La comunitat de les Carmelites Missioneres Teresianes, integrada per quatre religioses, estarà al servei del centre, que compta amb apartaments individuals per a cada un dels seus futurs inquilins, a més de les dependències comunes de la residència que disposa de capella, biblioteca, sala d'oci, jardí i diversos espais de meditació. El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va demanar ajuda a Déu per «als vostres servents que estrenen aquesta residència i demanam humilment la vostra benedicció, perquè en habitar-hi la sentim com un refugi».

La residència sacerdotal de Sant Pere i Sant Bernat és un obra social del Capítol de la catedral i també de la confraria de Sant Pere i Sant Bernat. Les obres de la resdiència han estat dirigides per l'arquitecte diocesà Sebastià Gamundí i ha realitzat l'edificiació l'empresa Llabrés-Feliu. Mereix especial atenció la restauració de la capella de Sant Bernat i la restauració dels tres portals barrocs rococó com també de l'elegant pati del segle XVIII, accés principal de l'edifici. La nova residència ha estat ornada amb una sèrie de peces retirades de la Seu entre les quals destaca un tapís de taller flamenc del segle XVI de la col·lecció donada pel canonge Jeroni Garau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris