algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Woody Allen du a Barcelona «La maldición del escorpión de jade»

Afirmà que els atemptats contra els EUA afectaran el cine de masses

El costat més divertit i desenfadat de Woody Allen torna a emergir a La maldición del escorpión de jade, el darrer film del director nord-americà, qui reconegué ahir que «gaudeix molt» amb aquest tipus de pel·lícules «agraïdes» i «còmiques» i que el rodatge d'aquesta darrera ha suposat «un bàlsam» per a ell. «Rodar aquest film fou com un bàlsam», assegurà Allen, qui escollí Barcelona per presentar la seva obra a Espanya, i qui ha situat la pel·lícula en una època per la qual ell sent debilitat, com són els anys quaranta a Manhattan, i ha reunit alguns dels seus autors de jazz preferits en la banda sonora. En aquesta nova producció, Allen interpreta un investigador d'assegurances que cau presa de l'encís d'un pocasolta amb poders hipnòtics. Una comèdia que enllaça amb el seu anterior film Granujas a medio pelo i que s'allunya de cintes com Desmontando a Harry o Maridos y mujeres, històries més centrades en les interrelacions humanes i en els conflictes interns de l'home i la dona contemporanis.

Les comèdies d'època com La maldición del escorpión de jade són una «distracció» per a Allen, ja que li permeten retrocedir a la primera meitat del segle XX, una època amb una estètica meravellosa», que ja ha retratat a pel·lícules anteriors com Días de Radio, Balas sobre Broadway i Acordes y Desacuerdos. Aquesta vegada, Allen se situa en els anys quaranta per narrar una història actual com és la difícil relació entre un home antiquat i una dona d'idees avançades. Helen Hunt dóna vida a una executiva que treballa en el mateix despatx que el protagonista. Una casta de dona «que no existia en els anys quaranta» i que «només pot veure's en el cinema», reconegué Woody Allen. La resta de personatges femenins del film responen als estereotips propis del cinema de l'època daurada de Hollywood, com és el cas de Charlize Theron, qui interpreta una «dona fatal», i Elizabeth Berkley, qui representa la típica secretària desitjada per tots els homes de l'oficina.

Entre les seves manies i fòbies, és de sobres conegut el seu pànic a viatjar en avió, cosa que s'esforça a superar cada cop que promociona els seus films a Europa, així com ha tornat a fer ara malgrat els atemptats contra les Torres Bessones de la seva Nova York natal. «No podem amagar-nos davall el llit», afirmà Allen, qui considera que «cal superar la desgràcia» i evitar «cedir davant el terrorisme». Respecte a la repercussió d'aquest esdeveniment en el seu país, Allen recordà que ell és molt crític amb el president dels EUA, però que en aquesta crisi «Bush està actuant amb cautela, fins ara». Els atemptats tindran repercusions en el cinema de masses, segons Allen, perquè «els productors evitaran abordar certs temes per raons comercials, no morals». No obstant això, «el cinema d'autor continuarà sent el mateix», afegí el director, qui ja ha finalitzat el seu proper llargmetratge Hollywood Endings, que s'estrenarà a Espanya d'aquí a un any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris