cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

L'Arxiu del Regne restaurarà 350 plànols inèdits de les Illes Balears

Govern balear i el Centre Regional d'Història Militar signaren un acord

El taller de l'Arxiu del Regne de Mallorca restaurarà plànols inèdits de les Illes Balears conservats en l'Arxiu regional Militar, segons d'un conveni signat ahir entre el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Damià Pons, i el director del Centre Regional d'Història i Cultura Militar de les Blears, José Falcó.

Els plànols, que daten dels segles XVIII i XIX, foren trobats recentment per la historiadora Monserrat Pujol en el quarter militar de les Avingudes de Palma. Entre els 350 plànols trobats, en destaquen un de l'Almudaina, datat de l'any 1782 (amb un projecte de restauració de la façana) i una cartografia del casal de Dalt Vila d'Eivissa amb les seves diferents alçades. Aquestes peces no es troben en molt bon estat de conservacó i se'n fa necessària una neteja profunda, mentre que altres una restauració del suport material.

Mitjançant el finançament de la Banca March, es realitzarà un complet programa per a la recuperació d'aquest patrimoni. Després seran retornats a les autoritats militars i després de vint anys a Mallorca, els plànols seran enviats a Madrid, on quedaran definitivament. No es preveu la possibilitat de fer una exposició oberta al públic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris