cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La Fundació Bartomeu March inicia un any d'obres per ampliar l'oferta cultural

El palau acollirà una sala del llibre, una llibreria, un museu d'escultura i un nou auditori

42542

Vista general del palau del carrer Conqueridor.

La Fundació Bartomeu March inicia aquest mes un període de reforma i adeqüació d'algunes de les dependències del palau del carrer Conqueridor per tal d'ampliar i millorar la seva oferta cultural. El director de la Fundació, Basilio Baltasar, posà en relleu que les obres s'escometen amb la filosofia d'intervenir el mínim posible en el palau, actual seu de la fundació. Els treballs es centraran en el soterrani, la planta baixa i la primera planta i contemplen l'habilitació d'un museu d'escultura, la creació d'una sala del llibre, una petita llibreria per la venda al públic, un auditori i l'ampliació de l'actual biblioteca.

El museu acollirà les escultures de la col·lecció de Bartomeu March que s'exposen actualment als jardins de la propietat de March a Capdepera. Baltasar esmentà que l'objectiu és que «mantengui la mateixa col·lecció de forma permanent, encara que les escultures aniran variant, per tal de poder-les mostrar totes, a diferents temps».

A la primera planta, conjuntament amb el museu també està previst que s'exposi durant tot l'any el valuós betlem napolità propietat de la família i que s'habiliti la denominada sala del llibre. Aquest darrer és un dels aspectes més significatius de la remodelació. En aquesta es podran admirar algunes de les principals joies de la col·lecció privada del finat Bartomeu March, reconegut bibliòfil. Per treure endavant el projecte està previst que es traslladin fons de la biblioteca del financer a Madrid que destaca pel seu ampli ventall de matèries. Entre aquestes, Basilio Baltasar, esmentà tant manuscrits de tractats de medicina i farmàcia, com incunables, mapes i portolans de l'Escola mallorquina o un llibre d'ordenances de l'edat mitjana i un llarg etcètera.

Un altre espai objecte de la reforma és l'ampliació de l'actual biblioteca. L'engrandiment es fa amb la perspectiva d'incrementar el fons bibliogràfic, alhora que donar un millor servei informatitzant i adequant la dependència amb les darreres tecnologies, com ara internet, per facilitar la interconexió amb altres centres d'estudis. La biblioteca mantindrà la seva especialització en temàtica balear.

Pel que fa al nou auditori, aquest tindrà una capacitat per a 140 persones i s'hi celebraran els cicles de concerts de cambra habituals, així com les conferències que s'organitzin. La nova instal·lació s'ubicarà entre el soterrani i la planta baixa del palau. El conjunt de les obres a executar està previst que estigui a punt per la seva inauguració d'aquí a un any. L'accés a les noves dependències es farà a través de la costa de la Seu i permetrà així mateix la visita als jardins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris