nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Joves informaran en els locals de nit dels perjudicis del consum de drogues

Joventut invertirà 45 milions fins a finals del 2002 en un pla que començarà el setembre

La Direcció General de Joventut en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat és a punt de treure a concurs l'execució d'un pla per prevenir el consum de droga mitjançant actuacions directes en els locals on es distribueix de forma habitual. La iniciativa, per a la qual es destinaran 45 milions de pessetes fins a final del 2002, ja s'ha posat en pràctica a diferents comunitats autònomes, entre elles el País Basc, amb bons resultats.

El pla contempla la formació d'uns trenta joves voluntaris que es desplaçaran els vespres a les zones on s'ha detectat una major presència de tràfic d'estupefaents per tal d'informar els consumidors dels perjudicis que ocasionen, sobretot si es combina més d'una droga. Aquests joves també portaran determinats aparells per mesurar el nivell d'adulteració de les drogues.

El director general de Joventut, Joan Caules, posà en relleu que «la funció d'aquests joves que treballaran in situ en el locals on es consumeix droga és simplement informativa, en cap cas coercitiva. Nosaltres no tenim la mateixa funció que la Policia. Es tracta que a través d'informació es pugui evitar el consum i en el supòsit de no poder evitar-se que aquest es faci amb garanties. És a dir, que el producte que es vengui no perjudiqui encara més que la droga en si, per estar adulterat...».

Les campanyes informatives, segons Caules, també es faran amb el consentiment dels propietaris dels establiments. El projecte, que començarà a aplicar-se a partir de setembre, forma part d'un pla global que contempla també la creació d'una plana d'internet amb informació puntual sobre drogues i una altra línia d'acció dirigida als consumidors addictes que no fan cas dels missatges preventius i que necessitin atenció especialitzada i individual.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris