nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Miquel Barceló: «El que faig cada dia és pintar, les escultures són parèntesis»

L'artista, que exposa a París, presentarà a l'estiu el seu projecte per a la Seu

42578

Miquel Barceló vora la seva obra «Mobili» amb la qual participa a l'exposició col·lectiva de París.

Miquel Barceló mostra des de la setmana passada i fins a setembre als jardins del Palais Royal de París, a pocs metres del museu Louvre, una de les seves més recents escultures. Es tracta d'un cotxe de bronze rovellat que ha batejat amb el nom de Mobili, que significa «automòbil en bambara».

La seva obra forma part d'una exposició que agrupa tres generacions d'artistes espanyols, sempre en la seva faceta d'escultors. Totes les peces presentades es realitzaren durant els darrers cinquanta anys. La de Barceló és una de les més recents i data de l'any present.

La mostra aplega, a més de la del mallorquí, obres de Tàpies, Plensa, Aguilar, Úrculo, Arroyo, Alfaro, Miró, Chillida, Valdés, Mascaró, Chirino, Palazuelo, Nagel, Miguel Navarro, Oteiza, Leiro Criado i López García.

Miquel Barceló es personà a la inauguració a observar com lluïa la seva obra en els idíl·lics i tranquils jardins parisencs. Alguns amics l'esperaven. L'artista es dedicà en els primers instants a giravoltar entorn a la seva escultura, assegurant-se dels detalls del muntatge. Se'l va veure content i no deixà de somriure. Només minuts abans que el mallorquí arribàs al recinte, quatre especialistes en la càrrega d'obres d'art i ajudats per un tractor havien acabat de col·locar el seu cotxe de bronze amb forma de crani.

La mostra «Cinquante ans de sculpture espagnole» es pot visitar fins al setembre als jardins del Palais Royal de París. A la Seu de Palma, Miquel Barceló interpretarà amb el seu estil el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos a la capella de Sant Pere i del Santíssim.

En aquesta capella l'artista internacional de Felanitx treballa en cinc vitralls. A més, i amb motiu de la realització d'una vintena de gàrgoles, es podria arribar a exposar a la catedral de Palma una petita mostra amb les obres que estan relacionades amb el procés de creació artística i elaboració de Miquel Barceló.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris