algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els castellers de Mallorca fan història

Amb més de cinquanta colles, prengueren part a Valls en la trobada més gran de tots els temps

La participació dels Castellers de Mallorca i dels Al·lots de Llevant en la trobada castellera més gran de la història, duita a terme el cap de setmana passat a Valls, fou tot un èxit. A la trobada hi participaren fins a 57 colles, només en faltaren tres per ser-hi totes les existents i les dues de les Illes gaudiren d'un lloc de privilegi per les seves actuacions, ja que foren, conjuntament amb les del Riveral (França), les arribades de més enfora.

La festa se centrà en diumenge i començà amb una cercavila fins a la plaça del Blat, on se situa la casa consistorial. Allà les colles foren rebudes una per una pel batle, Josep Castells, que va entregar al cap de colla una estatueta que reproduïa la flama de la candela. A canvi, els castellers li entregaren un siurell de plata. Tot seguit continuaren en cercavila fins a la plaça de la Font, on hi ha el monument als castellers, i allà els mallorquins aixecaren un pilar de quatre.

Finalment, en arribar a la plaça Lluís Company, al costat de les altres colles, iniciaren l'actuació castellera conjunta. L'organització havia establert una màxima: es tractava de no competir, sinó de gaudir de la festa. Els mallorquins aixecaren un castell de quatre de set, el més representatiu que construeixen. També aixecaren un pilar de cinc fins a motxilla.

L'actuació dels mallorquins tingué un lloc de privilegi, ja que es col·locaren just davant les autoritats i conjuntament amb les dues colles castelleres de Valls, anomenades la Jove i la Vella. En total foren més de 5.000 castellers els que prengueren part en aquesta trobada multitudinària que permeté un intercanvi de coneixements tècnics entre els seus membres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris