algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els nins fan una crida per la pau

Milers d'estudiants, amb un gran desig de participació, acudiren a la 38a edició de la Diada a Palma, Inca i Felanitx

61704

La concentració d'Inca, molt nombrosa i entusiasta.

M.C.

Palma celebrà ahir la 38a edició del Dia Escolar de la No Violència i la Pau, jornada en la qual es commemora l'aniversari de la mort del pacifista Mahatma Gandi, sota el lema Diferents cultures, un mateix món. Gairebé totes les escoles prepararen activitats relacionades amb la Diada, però la més espectacular tingué lloc durant el matí amb la manifestació de més de 1.500 nins i nines pertanyents als quinze centres d'ensenyança primària i secundària que s'afegiren a la iniciativa que organitzà, un any més, el grup cristià Drets Humans de Mallorca.

La concentració tingué lloc a les 10.30 hores a la plaça d'Espanya. Allà un grupet d'animadors s'encarregà d'escalfar les veus dels participants en la manifestació pacifista amb el repàs a un extens cançoner. La marea de nins, encapçalada per un xeremier i un tamborer, es posà en marxa enfilant el carrer de Sant Miquel en direcció a la plaça de Cort, on una representació dels nins entregà una carta, demanant pau i convivència, al batle de Palma, Joan Fageda, i a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

Amb les pancartes ben enlairades, els manifestants no es cansaven de cridar eslògans a favor de la pau i la no violència com: Som i serem amics de la pau!, Se nota, se sent, la pau està present! o No volem guerra, volem la pau!, mentre s'encaminaven cap al pati de ses Voltes, on se celebrà un acte multitudinari en el qual es llegí el manifest per la pau. Un cop allà, i des d'un escenari foren cridades una per una les escoles participants, a les quals es va fer entrega d'un recordatori de la Diada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris