algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Joan Valent: «Ser músic a Mallorca és com fer de torero a Alaska»

El músic començarà una gira internacional després de l'estiu

Joan Valent, compositor mallorquí «exiliat», segons explicà ell mateix, de les terres illenques des de fa 16 anys «perquè ser músic a Mallorca és com ser torero a Alaska», fou un dels protagonistes del concert cloenda de la fira de Cannes Midem.

Valent, que compartí escenari amb Joaquín Cortés, Jorge Pardo o el guitarrista de flamenc Cañizares, explicà a Diari de Balears que sortir a l'escenari davant de 2.500 persones és impressionant. «Te pega un jamacuco veure que la gent va amunt amb tu», apuntà després d'explicar que «Cortés "referint-se al ballarí gitano" va deixar-me el públic molt ben preparat, molt animat».

L'experiència fou «molt intensa, em va emocionar perquè la gent cridava i aplaudia entre peça i peça» comentà, per afegir que el Midem ha suposat per ell una nova agenda de concerts a diferents indrets d'arreu del món. Llocs que Valent no sabé concretar, tot i que apuntà països com Xile, perquè «no ho sé perquè tampoc no m'interessa, jo només em preocup de la música».

Així presentarà a nivell internacional, des de després de l'estiu i fins al desembre, el seu nou treball Ars sonora. Un compacte que està exhaurit tant a l'illa com a la península i que es va acabar també a la fira de Cannes però que des de la setmana passada té al mercat la segona tanda de còpies. «Ha estat un fenomen que ningú no s'esperava, ha estat una sorpresa molt grata», esmentà Valent.

Val a dir que volgué presentar aquestes cançons a principis d'estiu a Palma però les circumstàncies meteorològiques ho van impedir. «Va ser el pitjor dia de la meva vida perquè per mi és important tocar bé a Mallorca». Per aquest motiu el compositor, que també fa bandes sonores i arrenjaments per altres companys, explicà que «si torn a Mallorca és amb tot el meu equip, per fer-ho de puta mare, o si no, no venc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris