muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

La societat literària catalana se cita a l'Ars per premiar Baltasar Porcel

L'amè sopar del Ramon Llull culminà amb el veredicte del jurat

89720

Jordi Pujol i la seva dona a la seva arribada a l'hotel on tingué lloc el sopar.

Sobre l'escenari, Jordi Pujol, Joan Clos i José Manuel de Lara. Amb ells, tots els membres d'un jurat literari més que remarcable: David Castillo, Pere Gimferrer, Gabriel Oliver, Valentí Puig, Carles Pujol, Antoni Vilanova i Emili Rosales. Tots ells havien de ser els primers a felicitar l'escriptor andritxol Baltasar Porcel, guardonat la passada nit de dijous amb el Ramon Llull de les Lletres Catalanes per la seva novel·la L'Emperador.

Amb el lliurament del premi, entorn a les onze i mitja del vespre culminava el sopar organitzat per Planeta en què s'havia congregat el bo i millor de la societat literària catalana. S'hi deixaren veure cares ben conegudes del món de les lletres i de l'espectacle, com ara l'escriptora Carme Riera, José Manuel Blecua, els integrants del grups musicals Sopa de Cabra i Lax'n'busto, les actrius Lloll Beltran i Teresa Gimpera, la cantant Núria Feliu, i el presentador televisiu Àngel Casas, entre molts d'altres.

El selecte sopar d'aquesta edició dels premis, amb Mar i muntanya de pollastre amb escamarlans com a plat principal, es coronaria per a delit de tota la concurrència amb els aplaudiments en homenatge i felicitació a Porcel, qui referí breument a l'auditori la trama d'aquesta milionària novel·la. Després de consideracions genèriques (novel·la històrica, aventures, romàntica...) vendria l'explicació del pseudònim emprat per Porcel, «Ramon Pérez Llull», en el qual l'autor confessà haver incrustat el llinatge castellà per ser «sociològicament important».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris