algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El sopar d'arròs pobler a Gràcia encén la festa per a la gran revetla d'avui

Prop de 240 persones es congregaren en una nit en què tampoc no hi faltà la música

64294

Prop de 240 persones varen sopar d'un bon arròs pobler.

A.V.

El sopar pobler organitzat anit a Gràcia arreplegà prop de 240 persones en una gran festa que es perllongà fins ben entrada la nit. L'artífex de «Sa Pobla a Gràcia», Antoni Torrents, va voler agrair, un any més, als graciencs, barcelonins i a tota la gent d'arreu dels Països Catalans la formidable rebuda que dispensen als poblers i ho va fer convidant-los a un àpat en què tampoc no hi mancaren les autoritats insulars. Ahir vespre varen ser la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell, i la directora general de Cultura i Joventut, Joana Maria Palou, les encarregades de representar el Govern de Mallorca.

Però s'ha de dir que al sopar de benvinguda també hi assistí el vicerrector de la Universitat de Barcelona, Gaspar Rosselló, amb la seva dona Teresa Bauçà, que són pollencins; i el president de l'Audiència de Barcelona, Gerard Tomàs. No hi faltà tampoc la coneguda antropòloga Josefina Roma i Eduard Delgado, que és l'autor del llibre coordinat per la Unesco Des dels marges. Ferran Mascarell, regidor de Cultura, hi tornà a ser present com també Catalina Carreres, que és menorquina i regidora de l'Ajuntament de Barcelona. El qui va ser batle del districte de Gràcia quan arrencà la festa poblera, Xavier Valls, tornà a repetir, així com alguns exedils. I és que l'arròs pobler atreu desenes de persones, entre les quals no hi faltaren els actuals regidors d'aquest districte barceloní.

Un any més, enmig de l'estreta cuina del col·legi Jujol de Gràcia s'improvitzaren uns fogons perquè el cuiner Tomeu «Quic» cuinàs un dels seus bons arrossos poblers per les prop de 240 persones que omplien el recinte. Al matí Tomeu «Quic» i Antoni Torrens anaren al mercat de l'Albaseria de Gràcia per fer la compra. Com cada any es toparen al mateix bar i feren el mateix recorregut. Els placers ja els coneixen perquè acostumen a fer la compra a les mateixes paradetes. Tots els ingredients necessaris per cuinar un bon arròs pobler els compren al mercat de Gràcia excepte l'arròs bomba, que és el conreat a sa Pobla, a les vel·les i també a sa marjal poblera. Aquest ingredient i el pollastre els duen de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris