algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Arco compleix 20 anys i demana suport per a l'art contemporani

La directora, Rosina Gómez-Baeza, presentà la participació balear

76948

Martínez, Karen Giacobbi, Rosina Gómez-Baeza i Pep Pinya.

J. Morey.

La directora de la Fira Internacional d'Art Contemporani (Arco), Rosina Gómez-Baeza, presentà a Palma la fira i la seva participació illenca, que tindrà lloc del 14 a 19 de febrer a Madrid. Enguany se celebra el 20è aniversari d'una fira que sorgí «del desig comú d'una sèrie de galeristes per donar suport a l'art contemporani» i malgrat ser una fira consolidada, «encara continuen les dificultats i, en un context internacional les nostres estructures encara són febles», explica Gómez-Baeza.

La directora d'Arco demana «un major suport cap a l'art contemporani. Les institucions públiques haurien de donar-li un major suport perquè les exigències d'una societat interessada en els objectes artístics són cada cop majors». A través d'aquesta fira s'intenta «establir una interrelació entre els diferents estaments artístics, el públic, el privat i el particular».

Arco 2001 dedica aquesta edició al Regne Unit, en un intent de «comprendre la situació de l'art i els paràmetres artístics en un país recentment incorporat al panorama de l'art contemporani». A banda d'això presenta dues seccions internacionals, Project Rooms, espai dedicat als artistes de qualsevol illa, entenent la seva obra també com una illa, i Cutting Edge, un recorregut per les darreres tendències artístiques de l'escena internacional.

La presència balear es concreta a través de la participació de vuit galeries amb els seus respectius artistes, que presenten les seves obres en diferents diciplines artístiques, com la pintura, l'escultura i la fotografia. La representació balear es completa amb l'estand dedicat al futur Museu d'Art Modern i Contemporani i la performance La nit new, que escollirà un artista dels participants als Project Rooms per a la propera edició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris