muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Una exposició de fotografies mostra al Tradicionarius tots els detalls de la festa del foc

Les imatges foren captades el 2000 per Aina Vives

Fins a 26 fotografies a color de cinquanta per cinquanta mostren aquests dies al centre artesà Tradicionarius de Barcelona els millors detalls de les festes de Sant Antoni a Gracia. L'exposició, que s'inaugura avui vespre, posa de manifest els vincles existents entre dos pobles que comparteixen la cultura del foc. Les imatges han estat realitzades per la reportera de Diari de Balears Aina Vives i varen ser captades l'any passat, en que es conmemorà el desè aniversari d'aquesta popular celebració que gaudeix de gran poder de convocatòria a Barcelona.

Cadascuna de les imatges va acompanyada per un texte amb un objectiu molt clar: fer un recorregut per totes les activitats que duen a terme els poblers des de que arriben a Gràcia fins que parteixen. Des de les compres al mercat de l'Albaseria, als foguerons de les places de la Virreina i del Diamant, eals preparatius per al sopar d'autoritats, la revetla i la festa en si tenen cabuda a aquesta exposició. Tomeu «Quic» o Pere «Pixeris» en són alguns dels protagonistes d'aquestes imatges així com Antoni Torrens, impulsor d'aquesta festa, que serà qui avui presentarà aquest recull d'imatges artistiques.

Totes les fotografies han estat realitzades amb objectiu fixe de 50 milímetres i sense flash, amb pel·lícula sensible de 800 o 1.600 depenent de la foscor. L'exposició, que es podrà visitar fins el proper dia 28 de febrer, ha estat possible gràcies al suport de la conselleria de Cultura del Consell Insular de Mallorca i a la revista sa Plaça de sa Pobla, amb què col·labora habitualment la periodista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris