algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

La «Suite 156» de Picasso arriba amb tota la seva plenitud al Casal Solleric

«Icono» de Santi Picatoste i els premis Ciutat de Palma de pintura completen l'oferta

El Casal Solleric enceta la seva programació expositiva per enguany amb tres propostes ben diferents, la Suite 156 de Picasso, el guanyador i finalistes del premi Ciutat de Palma de pintura i Icono, la instal·lació de Santi Picatoste que inaugura l'Espai Quatre.

La sala de la planta noble acull la sèrie de 156 gravats de l'artista malagueny, una de les tres úniques completes en tot el món, mentre que la planta baixa es reserva per als quadres finalistes i guanyador de l'Antoni Gelabert, i l'antic espai Carena alberga l'obra de Picatoste, creada especialment per aquest entorn.

La Suite 156 és una de les obres de maduresa de Picasso i la darrera sèrie de gravats que l'artista realitzà entre el mes de gener de 1970 i el març de 1972.

Picasso morí el mes d'abril de 1973, un any després de la conclusió de la Suite 156, per la qual cosa no pogué firmar les làmines seriades ja que aquestes es trobaven en procés d'edició. D'aquesta manera, les 156 làmines que formen la suite foren autentificades de manera pòstuma.

La Suite 156 representa tot el món de la mentalitat d'un Picasso ja major, però ple de vitalitat artística. En aquestes làmines es mesclen les fantasies sexuals de l'artista amb la seva personal memòria i visió del món i de la història de l'art i la humanitat. Tot això impregnat del personal sentit de l'humor del pintor andalús.

L'habilitat tècnica de Picasso es fa palesa ja que les tècniques emprades per a la realització d'aquestes 156 làmines abracen des de l'aiguatinta a l'aiguafort, passant per la punta seca o el brunyidor. Totes elles foren realizades en plaques de coure de diverses mides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris