muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La XIII edició de Joc a Ciutat reuní els aficionats als canvis de rol

El centre cultural gaudí d'unes jornades lúdiques

Poder ser heroi per un dia i convertir-te en el protagonista d'una història de terror. Ser un florentí a la recerca del poder a la Itàlia de Maquiavel. Dirigir, en el paper de general, les tropes romanes en una de les batalles de la Segona Guerra Púnica... Tot això, i molt més, és el que va succeir a les jornades de Joc a Ciutat, duites a terme al centre cultural de S'Escorxador.

Aquestes jornades són una activitat que es fa any rere any durant el cap de setmana de les festes de Sant Sebastià i en què es reuneix una gran quantitat d'aficionats al món lúdic, un món per compartir i divertir-se i que té moltes dimensions i possibilitats. Tot un edifici sencer de S'Escorxador fou emprat per desplegar el material i per acollir les persones que assistiren a l'esdeveniment.

Quatre espais en un total de tres plantes varen ser habilitats per a cada un dels diferents àmbits lúdics que enguany en foren els protagonistes. A la planta baixa hi havia potser la sala més espectacular, dedicada als jocs de simulació de batalles o wargames. Enormes taulells eren col·locats al llarg de tota l'habitació, representant, amb l'ajut de maquetes i amb una gran minuciositat, diferents camps de batalla on es desplegaven unes figures en miniatura que representaven amb tot detall els diferents exèrcits que s'enfrontaven.

Alguns wargames simulaven situacions històriques com la batalla de Zama, on les miniatures que destacaven eren els elefants de l'exèrcit cartaginès. D'altres tenien com a escenari el gènere fantàstic d'autors com Tolkien, amb dracs i gegants entre les tropes. També s'hi pogueren veure escenaris de ciència ficció. En aquesta mateixa planta, i en una altra sala, tenien lloc els jocs temàtics, amb components més pareguts ja als habituals de taula. Dos exemples foren el «Machiavelli» i el «Golpe».

En el primer, cada un dels jugadors, amb diplomàcia i astúcia, ha d'aconseguir conquerir un nombre de territoris de la Itàlia del segle XV. El segon tracta d'una república bananera on cada un dels jugadors ha d'obtenir la presidència a base de control facciós polític i militar, tot amb un esperit satíric que recorda el film de Woody Allen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris