nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

«'Carmina Burana' representa la il·lusió de poder tornar a Palma»

El baríton menorquí Lluís Sintes actua amb la Simfònica a l'Auditòrium

«Carmina Burana té una part de baríton que és molt difícil. Quan l'Orquestra Simfònica de Balears m'ho va proposar ho vaig acceptar com un repte més dins la meva carrera, és la primera vegada que ho cant. Però el que més m'ha empès ha estat la gran il·lusió de poder tornar a Palma. Ara farà nou anys que vaig actuar per darrera vegada al Teatre Principal». Així parlava el barñiton menorquí Lluís Sintes, que avui interpreta a l'Auditòrium de Palma l'obra de Carl Orff juntament amb la Simfònica i el cor de la Universitat Politècnica de Madrid.

Lluís Sintes viu a Barcelona des de fa molt de temps i és un dels habituals del Liceu. Fou la veu menorquina que l'estrenà a Turandot i sens dubte té una trajectòria professional força considerable. Una de les coses que més li estranya és que el Teatre Principal des de fa nou anys no li hagi oferit res. «El Principal em va fer el primer contracte professional de la meva carrera a finals del 88 i em sorprèn que no m'hagin dit res més. Jo crec que el teatre té el dret moral de pujar els seus i jo som menorquí, som de la casa. No em queix, però sí que és una cosa que m'estranya. Aquí tenia un gran públic i per això tenc aquesta gran il·lusió de tornar actuar a Palma», comentava ahir Sintes.

I com tot cantant líric important, Sintes té l'agenda ben plena i aquest 2001 el seu projecte estrella serà sens dubte l'actuació passat l'estiu, en el Concertgebouw d'Amsterdam, la sala de concerts més important d'Europa amb Lakme. En el Liceu farà La Bohème, a Sevilla El barbero de Sevilla, entre altres com la gravació d'un disc amb la integral de les cançons catalanes de Joan Vila i Miró. El concert de la Simfònica estarà dirigit per Justin Brewb i el director del cor és José de Felipe. A més de Carmina Burana, s'oferiran El aprendiz de Brujo de Dukas i un concert d'Strauss.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris