algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Palma visqué una gran festa de Sant Sebastià malgrat la pluja

La festa començà amb l'encesa de foguerons i les places s'ompliren fins ben entrada la mitjanit

Tot i l'amenaçadora pluja, les condicions climatològiques finalment respectaren la festa del patró de Palma i permeteren que l'esperada revetla de Sant Sebastià es pogués celebrar com s'ho mereixia. Això sí, tothom anava amb el paraigua a la mà.

El programa d'actes de la nit més llarga i màgica començà a les 19:10 hores a la plaça de Santa Eulàlia amb l'encesa simultània del fogueró principal per part del president del Govern, Francesc Antich i el batle, Joan Fageda, qui acte seguit s'afegiren simbòlicament a la Colla dels Castellers de Mallorca, els quals, en una espectacular actuació i sempre ben dirigits pel seu cap, Jordi Segura, aconseguiren aixecar i desmuntar amb èxit un tres de sis, una torre de sis i un quatre de sis amb agulla.

Les salutacions de l'enxaneta des dels cims dels respectius castells foren correspostes amb una acalorada ovació per part de les gairebé dues-centes persones que, desafiant el fred i la pluja, s'acostaren fins a la plaça de Santa Eulàlia a presenciar aquest acte. Cridava poderosament l'atenció la nombrosa presència d'estrangers entre els espectadors. Els xeremies i tambors foren els encarregats d'amenitzar l'espectacle i envoltar-lo de tradició.

El foc del fogueró tardà una mica més del que és habitual en fer acte de presència a causa que els tronquets que formaven la pila estaven banyats per la pluja caiguda minuts abans de la seva encesa, la qual cosa provocà també que de les primeres combustions es desprengués un molest nigul de fum negre que obligà els Castellers de Mallorca a modificar el lloc on inicialment havien d'actuar.

A mesura que s'acostava l'hora que havien de començar les actuacions musicals, les distintes places anaven cobrant el seu habitual aspecte. La gent, envoltant els distints foguerons, esperà pacientment que es formàs el caliu per iniciar el ritual de la torrada, on les llonganisses i botifarrons foren una vegada més les principals estrelles. Tampoc no faltà el bon vinet per acompanyar a tan exquisit sopar. I quan tothom començà a tenir la panxa ben plena començaren a sonar en les distintes places palmesanes les primeres notes musicals, la revetla ja havia començat.

Santa Eulàlia va ser la protagonista de la música popular i tradicional amb els grups Sis Som, Ximbomba Atòmica, Herbes Dolces, Revetla de Sant Antoni i Aires Sant Jordiers. Pares i nins demostraren el seu art en els balls mallorquins.

Enguany s'afegí a les festes de Sant Sebastià una plaça més dedicada al rock en català, una reivindicació que s'havia fet en altres ocasions a Cort i que fins ara no havia estat atesa. La iniciativa fou un èxit i molta de gent es congregà a l'Olivar. Fou el grup Mal Vici qui estrenà plaça seguit d'Antònia Font que congregà el públic més nombrós que va taral·larejar al ritme de Cibernauta Joan Viure sense tu o En s'estiu, entre altres. La darrera actuació va ser la de Gossos pel seu darrer treball fet en castellà De viaje, i que no agradà a alguns dels presents. Però el grup català va oferir les cançons de tota la seva discografia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris