muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Nova York acull la primera mostra individual del fotògraf Toni Catany

L'artista mallorquí exposarà la seva obra a la John Stevenson Gallery

69988

El fotògraf exposarà per primer cop en una galeria comercial de Nova York.

El fotògraf de Llucmajor Toni Catany oferirà una mostra de la seva obra des del dia 26 de gener fins al 3 de març a la John Stevenson Gallery de Nova York. La mostra, un recorregut per la seva trajectòria artística, està formada per una selecció de 45 fotografies, entre natures mortes, nus i retrats. Per a Catany aquesta exposició suposa un pas important, ja que «és la primera vegada que faig una mostra individual de la meva obra a Nova York i, a més, en una prestigiosa galeria al barri de Chelsea».

Catany, que partirà cap a la ciutat nord-americana dissabte, afirma que també és destacable el fet «que és el primer cop que expòs en un espai comercial. Les anteriors exposicions, totes col·lectives, havien estat en llocs públics». Pel que fa a la repercussió que la mostra pugui tenir, Catany assenyala que «només entrar al mercat nord-americà ja és un fet interessant». En aquest sentit, Catany remarca les diferències que hi ha entre els Estats Units i la resta de llocs a l'hora de considerar la fotografia. «Nord-amèrica és un país on la fotografia és molt apreciada. Allà, al contrari que aquí, està integrada i és considerada com una més de les arts plàstiques», afirma el fotògraf.

L'exposició de Catany coincidirà amb la setmana de cultura catalana que tindrà lloc a Nova York el mes de febrer. Malgrat assegurar que es tracta d'una coincidència, el fotògraf posa de manifest que li agradaria que aquest fet «no passàs desapercebut». Pel que fa a la seva presència a Mallorca, està previst que l'exposició retrospectiva L'artista en el seu paradís, que tingué lloc l'any passat al Museu Nacional d'Art de Catalunya, visiti Palma durant la seva itinerància.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris