nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Contra2.Com llança amb «Lagarto, lagarto» el missatge del jazz fusió

El grup mallorquí presenta el seu primer treball amb creacions pròpies

Tot va començar fa tres anys, encara que duien al darrere un bon bagatge musical. Romperen el concepte d'amistat i el canviaren amb el de professionalitat. El que els agrada és fer jazz, «una música que doni un missatge, que sigui autènticament mediterrània, amb un acompanyament de salsa, swing, música clàssica».

Així parlaven Contra2.Com, Antoni Terrades i Rafel Aguiló, del seu primer disc compacte, Lagarto, lagarto, que ahir presentaren a la Societat General d'Autors. «La idea bàsica de Contra2.Com és agrupar músics de formació clàssica, sensibles a l'aportació creativa del jazz en el món actual. Així, les persones amb qui feim feina, ens donen un caire professional necessari per a la lectura i la improvisació dels nostres temes», comentaren.

«Som conscients que no és una música massa comercial. Seria molt interessant que la gent s'apropàs més al jazz. La nostra idea és sortir defora. Ara hi ha molt més mitjans que abans. Tots els nostres temes són propis», deia Terrades. «Aquest CD potser sigui una manera de passar el temps com qualsevol altre. O potser no. La música ens dóna el plaer d'oferir sense límits», confessa Antoni Terrades.

Rafel Aguiló va començar a tocar la bateria als 14 anys. També pianista i compositor, forma part de grups de música juntament amb Joan Bibiloni i Tomeu Penya. Als 80 formà part del grup Falcons, i gravà tres elapés; dos d'ells foren número 1 en el territori nacional. Per la seva banda, Antoni Terrades és teclista del grup Calitja-Jazz. Va formar el grup Noves Direccions i representà les Balears a Jaén i a Eivissa com a cantautors i músic de jazz. Marisa Rojas ha inclòs en el seu primer compacte un tema seu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris